معاون گردشگری کشور و رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر گفت:
درمجموع آمار اقامتگاههای رسمی، غیررسمی و اضطراری ۶۳ میلیون و ۶۴۷ هزار نفر شب بود که ۱۳ میلیون و ۹۵۱ هزار نفر مرتبط با اقامتهای رسمی است.
نشست خبری ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با حضور علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور و نمایندگان دستگاههای عضو در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.
معاون گردشگری کشور با بیان اینکه در ایام نوروز یک میلیون و ۲۰۶ هزار نفر بهصورت تمام وقت، موقت و داوطلبانه به مسافران خدمات ارائه کردند، ادامه داد:
همافزایی و همکاری بین دستگاهها در راستای ارتقای ارائه خدمات سفر نسبت به سالهای گذشته از رویکرد اصلی ستاد سفر بود، نتایج و همگرایی ایجاد شده گویای این است که این هدف محقق شده است.
او با بیان اینکه پویشهای متعددی بهمنظور کاهش سوانح جادهای راهاندازی شده است، افزود:
تقویت جدی کمپینهای ۶۰-۳۰ از اهدافی مدنظر بود و بیش از ۸۰۰ نوروزگاه عشایری برپا شد.
شالبافیان به شناسایی محورهای مواصلاتی که دارای بیشترین میزان سوانح هستند و ساعاتی که بیشترین تصادفات انجام شده است، اشاره و تصریح کرد:
در سال ۱۴۰۳ گروههای ویژهای در این محورها و متناسب با ساعات سوانح مستقر خواهند شد.
معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه از ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ تا ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ سه موج سفر اتفاق افتاد، به تحلیل الگوی آن پرداخت و ادامه داد:
الگوی امسال با سالهای قبل متفاوت بود و این موضوع برنامهریزی مخصوص به خود را میطلبید. ماه رمضان و تغییرات جوی و اقلیمی در موج اول که تا پنجم فروردین ماه ادامه داشت موجب روند کاهش سفرها شد که در موج دوم افزایش قابلتوجه داشتیم و نسبت به سال قبل میزان سفرها یکسان بود. در موج سوم که در عید فطر بود شاهد افزایش سفرها نسبت به سال قبل بودیم. تحلیل روند این سه موج نشان میدهد که هر سال متناسب با آن سال باید برنامهریزی شود.
رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر بیشترین میزان اقامت متعلق به استانهای خراسان رضوی، مازندران، هرمزگان، ایلام، اصفهان، فارس، تهران، آذربایجان شرقی، بوشهر، اردبیل بوده است. همچنین یک هزار و ۴۷ بازارچه صنایع دستی با ۱۲ هزار و ۷۵ غرفه راهاندازی شد.
او با بیان اینکه با همکاری تشکلها امسال هیجگونه افزایش نرخی در تاسیسات گردشگری اعمال نشد و نظارتهای جدیتری انجام شد، ادامه داد:
سه هزار و ۵۳۹ شکایت مربوط به نرخنامه بود که با ۹۲۳ مورد بهدلیل گرانفروشی برخورد شد و ۲۲ میلیارد ریال عودت داده شد. امسال بهمنظور شفافسازی برای اولین بار نرخنامه مورد تایید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توسط مسافران در سامانه نماد قابلمشاهده بود. درمجموع آمار اقامتگاههای رسمی، غیررسمی و اضطراری ۶۳ میلیون و ۶۴۷ هزار نفر شب بود که ۱۳ میلیون و ۹۵۱ هزار نفر مرتبط با اقامتهای رسمی است که نشاندهنده رشد ۲/۵ درصدی اقامتگاه های رسمی است.
معاون گردشگری کشور مدیریت پسماند و زباله را یکی از موضوعات مهم عنوان و تصریح کرد:
با پیگیری های وزیر میراث فرهنگی مصوبه مدیریت پسماند و زباله تصویب و از سوی رئیسجمهوری ابلاغ شد و در حال حاضر با همکاری دستگاهها در حال انجام است و باید این موضوع بهدلیل اهمیت محیط زیست در طول سال مورد توجه قرار گیرد.
معاون گردشگری تعدا گردشگران ورودی در سال ۱۴۰۲ را شش میلیون و ۳۸۲ هزار و ۷۵۵ نفر اعلام کرد که در مقایسه با تعداد چهار میلیون و ۲۳۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ افزایش حدود ۵۸ درصدی را نشان میدهد و ادامه داد:
شاهد افزایش گردشگران انفرادی هستیم و سیاست وزارتخانه ورود گردشگر از طریق تور است.
او به هزینه کرد عوارض خارج از کشور در تقویت زیرساختهای گردشگری اشاره کرد و افزود:
اگر عوارضی در حوزه گردشگری وضع میشود باید به تقویت زیرساختها و رونق کسب کسبوکارهای گردشگری اختصاص یابد. پبگیر تحقق این درخواست به حق فعالان گردشگری هستیم و تحقق آن در دستور کار قرار دارد.
]
منبع: https://www.kojaro.com/news/197952-nowroz-travel-statistics/